
Ju(v)liga saffransrutor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 337

Kcal / portion: 137

GBR (GI) / port: 4
Recept: 4098 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 15%
Kolhydrater: 44%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en ugnspanna. Skålla (koka någon minut) mandel. Skölj lätt i kallt vatten och tryck sedan ut mandeln ur skalet med fingrarna. Hacka och blanda med pärlsocker.
- Blanda gräddfil, vatten, ägg och saffran i en stor bunke.
- Blanda i en annan bunke vetemjöl, socker och bakpulver. Skär margarinet i mindre bitar och tillsätt. Knåda med fingrarna till en smuldeg. Blanda ner russin.
- Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Häll över i långpannan. Strö över mandelsockret. Grädda 40 minuter i ugn till vacker färg och tills ytan spruckit upp lite grann. Ta ut och låt svalna något. Skär i rutor cirka 5x6 cm.
Kockens kommentar
Gräddfil kan bytas ut mot filmjölk. Kakan kan frysas.