Mjuk julig kardemummakaka med lingon
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 12

Kryddnejlika mald

0.5 

tsk

 

Kakform (1,5 liter) >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mjuk julig kardemummakaka med lingon

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 346

Kcal / portion: 303

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3638 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 17%

Kolhydrater: 42%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 87 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Kryddnejlika mald 0.5 tsk 0%

 

Kakform (1,5 liter) > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Rör ihop smör, socker och farinsocker. Rör ner ett ägg i taget. Blanda lingonsylt med gräddfil och rör ner.

  2. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Rör ner det i smeten.

  3. Smöra och bröa en kakform. Häll smeten i formen. Grädda nertill i ugnen i cirka 50 minuter.

  4. Ta ut, låt svalna och stjälp upp.

Kockens kommentar

Glasera gärna kakan med sockerglasyr och dekorera t.ex. med lingon.

Glasyr: Blanda 1,5 dl florsocker med 1-1,5 msk vatten. 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem