
Mjuk julig kardemummakaka med lingon
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 346

Kcal / portion: 303

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3638 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 17%
Kolhydrater: 42%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 15 min )
- Rör ihop smör, socker och farinsocker. Rör ner ett ägg i taget. Blanda lingonsylt med gräddfil och rör ner.
- Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Rör ner det i smeten.
- Smöra och bröa en kakform. Häll smeten i formen. Grädda nertill i ugnen i cirka 50 minuter.
- Ta ut, låt svalna och stjälp upp.
Kockens kommentar
Glasera gärna kakan med sockerglasyr och dekorera t.ex. med lingon.
Glasyr: Blanda 1,5 dl florsocker med 1-1,5 msk vatten.