Smulans pepparkakshus
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Spritsverktyg >

 

 

Degsporre >

 

 

Degblandare >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Smulans pepparkakshus

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 375

Kcal / portion: 2218

GBR (GI) / port: 91

Recept: 8873 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 8%

Kolhydrater: 71%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 591 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Spritsverktyg > Äts ej

Degsporre > Äts ej

Degblandare > Äts ej

...

Skapat av
T Baalack

Tillagning (4 tim + 10 tim )

  1. Dag 1: Koka upp smör, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Häll över i en degblandare (eller bunke) och tillsätt övriga ingredienser. Blanda ordentligt till slät deg. Täck med plastfilm och låt stå att svälla i rumstemperatur till nästa dag.

  2. Dag 2: Sätt ugnen på 175°C.

  3. Kavla ut degen jämt och tunt (2-3 mm). Skär ut väggar, fönster etc. Lägg degen på teflonbelagd bakduk på en plåt (bättre än bakplåtspapper). Låt degen torka minst 3 timmar, gärna över natt.

  4. Dag 2/3: Sätt ugnen på 175°C. Grädda cirka 5 minuter till fin färg.

  5. Kristyr: Vispa ihop florsocker och äggvita till en fast, men lätt och luftig kristyr. Gör gärna olika färger i olika bunkar med lite hushållsfärg. Lägg en handduk över bunken så att kristyren inte torkar.

  6. Montering: Fyll spritsen med kristyr (lägg handduk över spritsen när den inte används). Spritsa längs väggkanterna och sätt ihop. Håll still en stund tills de fastnat. Använd gelatinblad som fönster.

  7. Dekoration: Spritsa t.ex rutmönster på taket och små istappar. Använd olika spritsmunstycken för olika mönster.
    Använd stort runt knäckebröd som mark. Gör svampar o.d. i trädgården. Dekorera med det som man tycker är gott.

Kockens kommentar

Detta recept är hämtat från Konditori En Liten Smula i Norrtälje, som valdes till årets konditori 2004. För detaljbeskrivning och råd hur man bygger pepparkakshus se > 

Pepparkakshus på konditorns vis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem