
Saffranskorpor med choklad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 419

Kcal / portion: 397

GBR (GI) / port: 12
Recept: 1589 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 19%
Kolhydrater: 55%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om skorpor > Äts ej
Om saffransbröd > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Deg: Vispa ägg, socker och saffran ljusgult och poröst. Klicka i det mjuka matfettet och låt det vispa med mot slutet. Tillsätt nötter, choklad och mjöl. Rör snabbt ihop till en deg.
- Forma degen med mjölade händer till två längder, lika långa som plåten. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till degen med fingertopparna.
- Baka mitt i ugnen cirka 20 minuter.
- Skär längderna i sneda bitar och låt sedan kallna. Lägg upp med snittytan upp och sätt in i ugn att torka på eftervärmen.
Kockens kommentar
Saffran ger en julig smak på finskorpor. Skorpor "dubbelbakas" vanligtvis, vilket inte skett här. Det vill säga, först bakas brödet i het ugn som sedan får vila en stund innan det åter stoppas in i ugnen i lägre värme (75-100ºC) för att torka i några timmar tills de är riktigt hårda. Läs mer > Om skorpor.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk