Saffranskorpor med choklad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om skorpor >

 

 

Om saffransbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Saffranskorpor med choklad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 419

Kcal / portion: 397

GBR (GI) / port: 12

Recept: 1589 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 19%

Kolhydrater: 55%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 95 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om skorpor > Äts ej

Om saffransbröd > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Förvärm ugnen till 200°C.
  2. Deg: Vispa ägg, socker och saffran ljusgult och poröst. Klicka i det mjuka matfettet och låt det vispa med mot slutet. Tillsätt nötter, choklad och mjöl. Rör snabbt ihop till en deg.
  3. Forma degen med mjölade händer till två längder, lika långa som plåten. Lägg på en bakplåts­pappers­klädd plåt. Platta till degen med finger­topparna.
  4. Baka mitt i ugnen cirka 20 minuter.
  5. Skär längderna i sneda bitar och låt sedan kallna. Lägg upp med snittytan upp och sätt in i ugn att torka på eftervärmen.

Kockens kommentar

Saffran ger en julig smak på finskorpor. Skorpor "dubbelbakas" vanligtvis, vilket inte skett här. Det vill säga, först bakas brödet i het ugn som sedan får vila en stund innan det åter stoppas in i ugnen i lägre värme (75-100ºC) för att torka i några timmar tills de är riktigt hårda. Läs mer > Om skorpor.

Alternativ

Fina kardemummaskorpor

Biscotti

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem