Yellow dal tadka, indisk gul linssoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om linser >

 

 

Om skirat smör, ghee >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Yellow dal tadka, indisk gul linssoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 393

GBR (GI) / port: 9

Recept: 1574 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 1%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 440 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om linser > Äts ej

Om skirat smör, ghee > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "Headbanger" under bilden ovan.

  1. Dal: Skölj linserna och skär tomater i bitar. Lägg i kastrull och smaksätt med lite gurkmeja och salt. Tillsätt vatten och låt småkoka i 10-15 minuter. Mixa till finare konsistens om så önskas.
  2. Tadka: Skala och finhacka ingefära och vitlök. Tillsätt detta, spiskummin, senapsfrön, asafoetida, chilifrukt och currybladen. Stek detta utan att bränna löken tills senapsfröna börjar "poppa" (sprätta). Tillsätt detta och korianderblad i soppan. Servera. 

Kockens kommentar

I filmen används ghee vilket är en variant av skirat smör. Läs mer > Om skirat smör, ghee

Dal (hindi) = linser. Gula linser är skalade och vanligen också delade (klippta) vilket gör att koktiden blir kort. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Tadka (hindi) = att ta fram kryddsmaken genom att steka kryddan i ghee eller matolja.

Asafoetida är en krydda från växten Ferula tingitana. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Alternativ

Lentejas con chorizo, spanska bruna linser med korv

Chana masala, indisk kikärtssoppa

Röd linssoppa med råris

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem