
Yellow dal tadka, indisk gul linssoppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 393

GBR (GI) / port: 9
Recept: 1574 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 1%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "Headbanger" under bilden ovan.- Dal: Skölj linserna och skär tomater i bitar. Lägg i kastrull och smaksätt med lite gurkmeja och salt. Tillsätt vatten och låt småkoka i 10-15 minuter. Mixa till finare konsistens om så önskas.
- Tadka: Skala och finhacka ingefära och vitlök. Tillsätt detta, spiskummin, senapsfrön, asafoetida, chilifrukt och currybladen. Stek detta utan att bränna löken tills senapsfröna börjar "poppa" (sprätta). Tillsätt detta och korianderblad i soppan. Servera.
Kockens kommentar
I filmen används ghee vilket är en variant av skirat smör. Läs mer > Om skirat smör, gheeTadka (hindi) = att ta fram kryddsmaken genom att steka kryddan i ghee eller matolja.
Asafoetida är en krydda från växten Ferula tingitana. Läs mer, klicka på ingrediensen.