
Röd linssoppa med råris, morot, apelsin & valnötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 395

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1580 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 1%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Ingefära färskriven 2.0 msk 1%
Valnötter hackade 2.0 msk 9%
Apelsinskal 3.0 msk 1%
...
![]()
Skapat av
Nina Ekelöf
Tillagning (50 min )
- Spola av linser i rinnande vatten i en sil. Finhacka lök och vitlök.
- Fräs lök och vitlök i olivolja i en tjockbottnad kastrull ett par minuter. Tillsätt vatten, havssalt, krossade tomater, buljongtärningar, apelsinjuice, linser och sambal oelek. Låt puttra på svag värme under lock i cirka 40 minuter.
- Koka råris enligt anvisning på paketet.
- Skala och riv morot och ingefära. Hacka valnötter. Riv apelsinskal.
- Fördela råris i djupa skålar. Häll på soppa. Garnera med morot, ingefära, valnötter och apelsinskal.
Kockens kommentar
Serveras med fördel med dinkelscones med kummin & pumpa.