Röd linssoppa med råris, morot, apelsin & valnötter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ingefära färskriven

2.0 

msk

Valnötter hackade

2.0 

msk

Apelsinskal

3.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Röd linssoppa med råris, morot, apelsin & valnötter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 395

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1580 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 1%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 646 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Ingefära färskriven 2.0 msk 1%

Valnötter hackade 2.0 msk 9%

Apelsinskal 3.0 msk 1%

...

Skapat av
Nina Ekelöf

Tillagning (50 min )

  1. Spola av linser i rinnande vatten i en sil. Finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i olivolja i en tjockbottnad kastrull ett par minuter. Tillsätt vatten, havssalt, krossade tomater, buljongtärningar, apelsinjuice, linser och sambal oelek. Låt puttra på svag värme under lock i cirka 40 minuter.
  3. Koka råris enligt anvisning på paketet.
  4. Skala och riv morot och ingefära. Hacka valnötter. Riv apelsinskal. 
  5. Fördela råris i djupa skålar. Häll på soppa. Garnera med morot, ingefära, valnötter och apelsinskal.

Kockens kommentar

Serveras med fördel med dinkelscones med kummin & pumpa.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem