
Ädelfyllda champinjonhattar (drinktilltugg)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 160

GBR (GI) / port: 0
Recept: 961 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 7%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Bryt av svampfoten så att det bildas ett fördjupning i hatten. Ställ hattarna med den kupade sidan nedåt i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 225 grader C.
- Hacka nötter och hacka persilja.
Finhacka svampfötterna.
Pressa citronsaft och blanda med hacket.
Mosa ost med en gaffel och blanda med grädde. Krydda med peppar.
Blanda ostmos med svamphack, hackad persilja och hackade nötter. - Fördela blandningen i svamphattarna.
Gratinera mitt i ugnen i 7-10 min.
Servera svamparna lätt avsvalnade.
Kockens kommentar
Variera gärna hattfyllningen med olika ostsorter och andra ingredienser.