
Ugnspannkaka, grundrecept
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 479

GBR (GI) / port: 9
Recept: 1916 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Vispa hälften av mjölken med mjöl och salt till en slät klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och ägg. Tillsätt smaksättare enligt eget önskemål.
- Smörj en ugnsfast långpanna med matfett. Häll i smeten.
- Grädda mitt i ugn 25-30 minuter, tills dess att smeten "stannat" (stelnat) och fått fin färg.
Kockens kommentar
Smeten i ugnspannkaka kan blandas med valfria hackade ingredienser till exempel fläsk, skinka, svamp, lök, eller äpplen. Läs mer > Om pannkakor.