
Fläskpannkaka med äpple och vitkålsallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 180

Kcal / portion: 942

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3767 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 11%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Tärna fläsk. Skär äpplen i klyftor.
- Vispa ihop ägg och hälften av mjölet. Tillsätt hälften av mjölken. Sedan restan av mjölet. Sedan restan av mjölken.
- Stek fläsket knaprigt i sitt eget fett. Lägg i äppelklyftorna. Stek i 5 minuter. Tag upp och låt rinna av lite. Blanda med smeten. Stek pannkakor i en stekpanna.
- Skiva vitkål tunt. Filea apelsinerna. Pressa resten. Blanda fileerna med vitkålen. Blanda med olja, apelsinjuicen salt och peppar. Krama kålen lite.
- Rulla ihop pannkakorna. Ät dem kalla utomhus tillsammans med vitkålen.
Kockens kommentar
Ta med fläskpannkaka på utflykten så orkar du mycket mer.