Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 586

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1759 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 30 min )
Detta är ett "svenskt" crępesrecept. Önskas extra tunna crepes på franskt vis, se recept > Crępes salée.
- Smet: Vispa samman mjölk, ägg och salt. Vispa ner vetemjöl lite i taget till en jämn smet. Ställ smeten kallt i en halvtimme eller mer (2 timmar).
- Smält fett i panna och vispa ner i smeten. Stek crępes på medelhög värme.
- Sätt ugn eller grill på 250°C.
- Fyllning: Skala och finhacka lök, vitlök. Fräs löken några minuter i rikligt med matfett.
- Skiva svamp och tillsätt. Salta, peppra. Höj temperaturen och stek tills all vätska kokat in. Låt svalna.
- Fördela 2-3 rågade matskedar fyllning per crępes. Rulla ihop. Lägg över på smord plåt. Grovriv eller skiva ost över crępen. Hit kan förberedas i god tid.
- Gratinera 7-15 minuter högt upp i ugnen, tills osten fått fin färg.
Kockens kommentar
Flertalet svampar passar till. Extra gott är om man blandar olika svampar. Krydda lite extra då själva crępen har mild smak. Ett alternativ är att tillsätta även får- eller getost till fyllningen.