Crępes med crčme fraicheräkor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal satser ā 4 styck: 3

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

Så lagas pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Crępes med crčme fraicheräkor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 843

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2530 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 10%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 486 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om pannkakor > Äts ej

Så lagas pannkakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 30 min )

Detta är ett "svenskt" crępesrecept. Önskas extra tunna crepes på franskt vis, se recept > Crępes salée.

  1. Smet: Vispa samman mjölk, ägg och salt. Vispa ner vetemjöl lite i taget till en jämn smet. Ställ smeten kallt i en halvtimme eller mer (2 timmar).
  2. Fyllning: Rensa skaldjur. Hacka gräslök. Blanda med crčme fraiche. Smaka av med citron, peppar och salt.
  3. Grädda: Smält fett i panna och vispa ner i smeten. Stek crępes på medelhög värme.
  4. Fördela 2-3 rågade matskedar fyllning per crępes. Servera.

Kockens kommentar

Flertalet skaldjur passar till. I vårt exempel har vi använt färska räkor. Majonnäs är ett alternativ till crčme fraiche. Citron och gräslök kan bytas ut mot dill.

Alternativ

Crępes salée grundrecept

Crepes med skaldjursstuvning

Svampcrepes

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem