
Crępes med crčme fraicheräkor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 843

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2530 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 10%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 30 min )
Detta är ett "svenskt" crępesrecept. Önskas extra tunna crepes på franskt vis, se recept > Crępes salée.
- Smet: Vispa samman mjölk, ägg och salt. Vispa ner vetemjöl lite i taget till en jämn smet. Ställ smeten kallt i en halvtimme eller mer (2 timmar).
- Fyllning: Rensa skaldjur. Hacka gräslök. Blanda med crčme fraiche. Smaka av med citron, peppar och salt.
- Grädda: Smält fett i panna och vispa ner i smeten. Stek crępes på medelhög värme.
- Fördela 2-3 rågade matskedar fyllning per crępes. Servera.
Kockens kommentar
Flertalet skaldjur passar till. I vårt exempel har vi använt färska räkor. Majonnäs är ett alternativ till crčme fraiche. Citron och gräslök kan bytas ut mot dill.