
Stracchino, crescenza
(stracchino & crescenza = italiensk krämig färskost)
stracchino & crescenza = Italian cream cheese
stracchino & crescenza = fromage à la crème italien
stracchino & crescenza = formaggio cremoso
Stracchino & Crescenza = italienischer fen, Weisskäse
stracchino & crescenza = queso crema italiano
Grupper inom
Övriga färskostar:
- Osttyp: Färskost ("cream cheese") av komjölk (eller buffelmjölk).
- Ursprung: Lombardiet, Piemonte, Veneto Italien.
- Tillverkning: Stracchino mognar på en vecka, crescenza på 20 dagar.
- Form: Homogen, mjuk och krämig massa. Bredbar.
- Användning: De båda varianterna används på samma sätt framförallt i desserter. Crescenza är klassisk ingrediens i Focaccia col formaggio (se dito recept). Kan ersättas av andra färskostar.
- Ytskikt: Vit, eller svagt ljusgul.
- Snittyta: Vit, eller svagt ljusgul.
- Konsistens: Krämig påminnande om crème fraiche, men tjockare i konsistensen.
- Smak: Mild, gräddig, något syrlig.
- Lagring: Lagras ej.
- Fetthalt: Stracchino 25%, crescenza 20%.
- Förvaring: +2 till +8°C. Oöppnad förpackning håller 2-3 veckor.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2021-09
Recept med Stracchino, crescenza
Det finns 1 recept med Stracchino, crescenza
-
Focaccia col formaggio di Recco, flatbröd med färskost som i Recco
Tid: 45 min (+ 1 tim 30 min) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan