Keso®

Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Keso®

(Keso® = svensk lantlig färskost)

Engelsk översättning Keso® = Swedish fresh cheese

Fransk översättning Keso® = fromage frais suédoi

Italiensk översättning Keso® = formaggio fresco svedes

Tysk översättning Keso® = schwedischer Frischkäse

Spansk översättning Keso® = queso fresco sueco

Keso är Arlas varumärke för grovgrynig färskost. Läs mer > Om färskost.

  • Osttyp: Lantlig färskost ("cottage cheese") av komjölk.
  • Ursprung: Arla, Sverige. Registrerat varumärke 1958.
  • Tillverkning: Se > Om färskostar.
  • Form: Grynig ostmassa.
  • Användning: Keso kan används i sallader, röror, fyllningar i bakad potatis och pajer, till desserter, frukt och bär. Lämplig även som smörgåspålägg eller som lätt måltid.
  • Passande dryck: -
  • Ytskikt: Vit, grynig ostmassa.
  • Snittyta: Vit, grynig ostmassa.
  • Konsistens: Lös, halvfast ostmassa.
  • Smak: Fyllig, gräddsmakakande.
  • Lagring: Lagras ej.
  • Fetthalt: Mager ost, 4% fetthalt. Keso mini 1,5%. Keso smaksatt 3-6%.
  • Förvaring: Kylskåp högst +8°C.. Hållbar cirka tre veckor i oöppnad förpackning. Går ej att frysa.
  • Kommentar: Kesella förekommer även smaksatt på olika sätt.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2014-12

Läs mer

Om färskostar

Recept med Keso®

Det finns 1 recept med Keso®