Abate Fetel

Fotograf/bild: Everfresh *

Abate Fetel

(Abate Fetel = klassiskt italiensk päron)

Engelsk översättning Abate Fetel = classic Italian pear

Fransk översättning Abate Fetel = poire italienne classique

Italiensk översättning Abate Fetel = classica pera italiana

Tysk översättning Abate Fetel = klassische italienische Birne

Spansk översättning Abate Fetel = pera clásica italiana

Abate Fetel är ett traditionellt italienskt päron som fått sitt namn efter den munk som upptäckte päronet i mitten av 1500-talet. Biologiskt en sortvariant av arten Europeiskt päron (läs mer > Päron).

  • Ursprung: Italien.
  • Form: Medelstort avlångt,, med markerad nederdel.
  • Skal: Slätt, gulgrönt med bruna skiftningar.
  • Fruktkött: Gulvitt.
  • Smak: Saftigt, smakrikt, sött.
  • Säsong/försäljning: September-mars.
  • Lagring: Kort hållbarhet, päronet mjuknar snabbt.
  • Användning: Bordsfrukt.
  • Odling:
© Kunskapskokboken. Reviderat 2022-09

 

Läs mer

Päron