Låglaktosfil är filmjölk där 80-100% av det naturliga mjölksockret (laktos) har omvandlats till glukos och galaktos. Låglaktosfil tillverkas av låglaktosmjölk (läs mer > Låglaktosmjölk, laktosfri mjölk).

  • Fetthalt: 3%.
  • Smak: Sötare än vanligt filmjölk pga att laktosen omvandlats till de sötare sockerarterna glukos och galaktos.
  • Alternativ vara: Låglaktosyoghurt.
  • Försäljning/säsong: Året om.
  • Förvaras kallt vid högst +8°C. Hållbarhet: 1-2 veckor. Hållbarheten i öppnad förpackning 4 - 5 dagar.

Hälsa: Filmjölken är lika näringsrik som vanlig filmjölk.


SÅ ANVÄNDS LÅGLAKTOSFIL

Låglaktosfil används istället för vanlig fil till barn och vuxna med viss laktosintolerans. Läs mer > Laktosintolerans.

Läs mer

Låglaktosyoghurt

Laktosintolerans

Sockerarter, sackarider

Llaktosfri mjölk

Celiakiförbundet

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj