Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 441

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1765 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Havskräftstjärtar kokta 8.0 styck 24%
Salt 0%
Sås:
Skaldjursfond konc. 2.0 msk 4%
Vatten 4.0 dl 0%
Schalottenlök finhackad 1.0 dl 2%
Curry ¤ 2.0 tsk 1%
Vitt vin till sås 1.0 dl 4%
Grädde 2.0 dl 41%
Smör normalsaltat 2.0 msk 11%
Strösocker 0%
Salt 0%
Aprikospuré:
Aprikoser torkade 2.0 dl 14%
Vatten 3.0 dl 0%
Råstekta morötter:
Morot liten 4.0 styck 3%
Curry ¤ 0%
Kock: Tommy Myllymäki
Uppdragsgivare: Carlsberg
Tillagning (35 min )
- Koka upp aprikoser i vatten. Låt stå varmt i 30 minuter. Mixa alltsamman till en slät pure.
- Svetta lök och curry till såsen i smör. Tillsätt vitt vin. Koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt skaldjursfond och vatten. Koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt grädden och koka upp. Mixa såsen i blender med löken i för att reda av såsen lite. Sila genom finmaskig sil och smaka av med salt och ev. lite socker.
- Bryn smör och tillsätt morötter. Stek någon minut till fin färg. Tillsätt lite curry och låt steka på svag värme någon minut till.
- Smält smör. Låt slaggämnena sjunka. Använd den övre klara vätskan. Innan servering stek havskräftorna gyllene i skirat smör.
Fler recept inom Tommy Myllymäki ta bort
Liknande recept som Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikos
-
Hjortstek med svarta vinbär, äpple och rotselleri
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikos
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki