Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 242

Kcal / portion: 3505

GBR (GI) / port: 17
Recept: 3505 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 15%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Tårtbotten:
Smör normalsaltat 150.0 gram 31%
Strösocker 0.5 dl 5%
Havregryn 2.5 dl 9%
Vetemjöl 2.5 dl 15%
Fyllning:
Philadelphia naturell } 200.0 gram 13%
Kesella vanilj } 500.0 gram 21%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Garnering:
Hallon 2.0 dl 1%
Blåbär färska 2.0 dl 2%
Mango tärnad 1.0 dl 1%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
Smält smör och låt svalna.
Smöra en springform eller klä den med bakplåtspapper. - Blanda socker, havregryn och mjöl.
Rör ner smöret.
Tryck ut degen i formen.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min till fin färg.
Ta ut och låt kallna. - Riv gult skal från citron.
Blanda hastigt med ost och kesella.
Fyll pajskalet med krämen.
Garnera med bär och frukt.
Tag av springformen försiktigt.
Fler recept inom Meny Mårten Gås
Liknande recept som Citroncheesecake med bär
-
Sparrisomelett (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gås med hasselbackspotatis
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citroncheesecake med bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan