Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 52

Kcal / portion: 150

GBR (GI) / port: 2
Recept: 601 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Rabarber fryst 700.0 gram 14%
Strösocker 1.0 dl 63%
Vatten 4.0 dl 0%
Tillval:
Potatismjöl 2.5 msk 17%
Tillbehörsalternativ:
Mjölk 0%
Vispgrädde 0%
Glass 0%
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Skala rabarbern om den är grov.
Skiva rabarbern i små bitar. Grov rabarber känns trådig om större bitar. - Häll vatten, socker och rabarber i kastrull.
Sjud (koka) på svag värme tills rabarbern mjuknat, cirka 10 minuter.
För tjockare kräm: Rör ut potatismjöl i lite vatten. Tillsätt lite i taget under omrörning. Låt krämen koka upp. - Servera kompotten varm eller kall, lätt sockrad med mjölk, grädde eller glass.
Kockens kommentar
Bästa resultat ger grova rabarberstjälkar. Späda stjälkar ger inte samma fyllighet. Grova stjälkar bör dock skalas och skivas tunt för att inte bli för "trådigt". Koka rabarber i rostfri kastrull, ej i aluminiumkastrull. Rabarber innehåller oxalsyra som frigör aluminium.
Fler recept inom Pärlhönsbröst
Liknande recept som Rabarberkompott / rabarberkräm
-
Enkel havssallad (förrätt)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pärlhönsbröst med vit sparris och whiskysås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan