Jordgubbar med vispgrädde och basilika (efterrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Jordgubbar med vispgrädde och basilika (efterrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Jordgubbar färska

2.0 

liter

Vispgrädde

3.0 

dl

Basilika

4.0 

kvistar

Pudersocker

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 370

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1479 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 9%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 316 gram)

Ingredienser

Visa:

Jordgubbar färska 2.0 liter 27%

Vispgrädde 3.0 dl 73%

Basilika 4.0 kvistar 0%

Pudersocker 0%

Tillagning (5 min )

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna.
    Ta av basilikabladen från stjälkarna.

    Alternativ: finhacka basilikan.

  2. Lägg upp i djupa tallrikar och häll på vispgrädde.

    Tillsätt basilika och ströa pudersocker över.

Kockens kommentar

Kommentar: Barn är sällan förtjusta i basilika, men för vuxna ger det en extra piff till anrättningen. Om man så önskar kan man lättvispa grädden med lite socker tillsatt.

Fler recept inom Vårkyckling

Liknande recept som Jordgubbar med vispgrädde och basilika (efterrätt)