Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 96

Kcal / portion: 404

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1615 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 2%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfilé 600.0 gram 38%
Räkor skalade 200.0 gram 13%
Vit sparris konserv 1.0 burk 2%
Smör normalsaltat 2.0 msk 12%
Vetemjöl 1.0 msk 2%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 33%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och koka potatis (eller råstek). - Skär fläskfilén i lagom tjocka skivor. Blanda mjöl, salt, peppar och vänd fläskfilen däri. Hetta upp smöret i en (ugnsfast) stekpanna och stek köttet på medelhög värme i ca 2 min på varje sida.
- Lägg i ugnssäker form och sätt in i ugnen.
Låt fläskfilen steka färdigt i mitten av
ugnen i ca 5 min. - Lägg två köttbitar på ett lager med sparris. Toppa med räkorna.
Kockens kommentar
Denna rätt är en billigare och enklare variant av den klassiska lyxrätten "Kalvfilé Oscar" som innehåller kalvfilé, hummer, tryffel, färsk vit sparris och choronsås.
JÄMFÖR
Fler recept inom Fläskfilé i ugn
Liknande recept som Fläskfile med sparris
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskfile med sparris
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladig cheesecakemousse
Tid: 15 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan