Fläskfile med sparris

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fläskfile med sparris

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskfilé

600.0 

gram

Räkor skalade

200.0 

gram

Vit sparris konserv

1.0 

burk

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Vetemjöl

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 96

Kcal / portion: 404

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1615 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 2%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 423 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 600.0 gram 38%

Räkor skalade 200.0 gram 13%

Vit sparris konserv 1.0 burk 2%

Smör normalsaltat 2.0 msk 12%

Vetemjöl 1.0 msk 2%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 33%

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
    Skala och koka potatis (eller råstek).

  2. Skär fläskfilén i lagom tjocka skivor. Blanda mjöl, salt, peppar och vänd fläskfilen däri. Hetta upp smöret i en (ugnsfast) stekpanna och stek köttet på medelhög värme i ca 2 min på varje sida.

  3. Lägg i ugnssäker form och sätt in i ugnen.
    Låt fläskfilen steka färdigt i mitten av
    ugnen i ca 5 min.

  4. Lägg två köttbitar på ett lager med sparris. Toppa med räkorna.

Kockens kommentar

Denna rätt är en billigare och enklare variant av den klassiska lyxrätten "Kalvfilé Oscar" som innehåller kalvfilé, hummer, tryffel, färsk vit sparris och choronsås.

JÄMFÖR

Kalvfilé Oscar

Råstekt potatis

Kokt potatis

Fler recept inom Fläskfilé i ugn

Liknande recept som Fläskfile med sparris