Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 228

Kcal / portion: 276

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1106 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 20%
Fett: 16%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Oxfilé skivad 400.0 gram 44%
Sesamfrön 6.0 msk 28%
Smör normalsaltat 2.0 msk 17%
Olivolja 1.0 msk 10%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skär köttet i tunna skivor och banka sedan ut dem ytterligare.
- Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek sesamfröna hastigt (ca 1min) tills de blir mörka (ej brända).
- Häll sesamfröna och stekskyn över hälften av oxfiléskivorna och gör rosetter eller rosor av resten av oxfiléskivorna och lägg ovanpå. Toppa med nymalen svartpeppar och grovt salt. Servera.
MENYFÖRSLAG:
Fler recept inom Lyxigt med kungskrabba
Liknande recept som Sesamcarpaccio
-
Sesamcarpaccio
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kungskrabba i svartpepparsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparkaksglass med fruktkompott
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: norskfisk.se