Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 261

Kcal / portion: 1346

GBR (GI) / port: 7
Recept: 5382 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 21%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ankbröst med skinn 3.0 styck 66%
Glasyr:
Honung flytande 1.0 dl 9%
Ingefära färskriven 1.0 msk 0%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 0%
Spiskummin mald 1.0 tsk 0%
Tillbehör:
Purjolök 1.0 styck 1%
Potatis 8.0 styck 10%
Smör normalsaltat 100.0 gram 14%
Ströbröd 0%
Salt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim + 1 tim )
- Hemlagad glasyr: Riv ingefära.
Blanda ingredienserna och låt stå i rumstemperatur i 1 timme. - Hasselbackspotatis: Sätt ugn på 225°C.
Skala potatis och skär 10-15 snitt i varje som går igenom halva potatisen.
Lägg dem i en smord ugnsfast form.
Smält smör och pensla på hälften av smöret. Baka i ugnen i 40 min.
Tag ut potatisarna efter 20 min och pensla på resten av smöret. Strö över ströbröd och salt. Baka ytterligare ca 20 min. - Ankan: Sänk ugnsvärmen till 125°C.
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek fettsidan i cirka 5 min.
Vänd och stek den andra sidan 1-2 min.
Lägg brösten med fettsidan upp i en ugnssäker form. Sätt in i ugn ca 20 min.
Pensla köttsidorna med glasyr när innertemperaturen är ca 55 grader.
Ta ut köttet vid innertemperatur ca 58°C.
Låt köttet vila ca 10 min. - Rensa purjolöken och skär i 8 cm bitar.
Koka upp vatten och förväll den i ca 2 min.
Kockens kommentar
I stället för hemlagad glasyr kan man köpa färdiglagad s.k. "glazer" i handeln. Man kan också t.ex. använda en grillsås.
JÄMFÖR
Fler recept inom Glaserade ankbröst
Liknande recept som Glaserade ankbröst med hasselbackspotatis
-
Rödbetscarpaccio
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Glaserade ankbröst med hasselbackspotatis
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Limeparfait med vaniljrabarber
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan