Lingonsnaps

Lingonsnaps

Lingonsnaps finns färdig att köpa, men går även bra att göra själv. Man får dock vara ute i god tid eftersom att lingonen skall ligga och dra, helst i några månader.

Lägg till ingredienser

Antal glas: 1

Brännvin (okryddat)

 

 

Lingon

 

 

Strösocker

 

 

 

Tillbehör:

 

Glasburk med lock

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tillagning

  1. Lägg lingon i en glasburk och fyll på med brännvin så att det täcker bären.

    Sätt på locket och låt stå i någon månad.

  2. Sila bort lingonen och tillsätt lite socker.
    Späd ut med okryddat brännvin till lagom smak, cirka dubbla mängden.

  3. Häll över på flaska och låt helst stå i ytterligare 1-2 månader.

  4. Servera snapsen väl kyld.

Kockens kommentar

Brännvin bör inte vara starkare än 40 procent eftersom att kryddorna annars har svårt att ge smak. Det optimala sägs ligga runt 34 procent.

Lingonen bör vara osockrade. Används sockrade, uteslut då tillsats av extra socker.

ALTERNATIV

Svart vinbärsbrännvin

Fler drinkrecept inom Sommarsnaps

Liknande recept som Lingonsnaps

  • Recept på Hemryddat brännvin - grundrecept

    Hemryddat brännvin - grundrecept

    Hemkryddat brännvin skall vara personligt, dvs man skapar sin egen variant. Och kryddad snaps med bär från egen buske smakar alltid bäst. Fungerar också bra som en personlig present i en trevlig flaska.

  • Recept på Jonas midsommarsnaps

    Jonas midsommarsnaps

    Snabbkryddad snaps.

  • Recept på Långbro snaps med fänkål och citron

    Långbro snaps med fänkål och citron

    Denna ljusa snaps, komponerad av Bodil Andersson och Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus, har skapats för att passa till påskförrätter och lättare mat som kokt lax.

  • Recept på Skärgårdssnaps

    Skärgårdssnaps

    En passande snaps att ha med på båten, eller för att enbart uppleva havsbrisen. Brännvinet tar cirka 1-4 dygn att förbereda och har smak av lakrits, apelsin och citron.

  • Recept på Lingonsnaps

    Lingonsnaps

    Lingonsnaps finns färdig att köpa, men går även bra att göra själv. Man får dock vara ute i god tid eftersom att lingonen skall ligga och dra, helst i några månader.

  • Recept på Svart vinbärsbrännvin

    Svart vinbärsbrännvin

    Har man tillgång till en buske svarta vinbär är det trevligt och enkelt att laga sitt eget vinbärs­brännvin.

  • Recept på Lyckorus

    Lyckorus

    Denna snapskryddning har skapats av Stockholms Aeter & Essencefabrik och innehåller bl.a. pommerans, anis, kryddnejlika och koriander.

  • Recept på Dillsnaps

    Dillsnaps

    Denna dillsmakande snaps går förhållandevis snabbt att tillaga om man jämför med många andra smaksatta snapsar.