Kir

Kir

Dåligt vitt vin? Blanda i lite likör!
Det gjorde en gång i tiden bönder i Borgogne, som ville få sitt vin mer drickbart och därmed uppstod Kir.

Lägg till ingredienser

Antal glas: 1

Crème de Cassis

2.0 

cl

Torrt vitt vin

15.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Champagneglas >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ingredienser

Crème de Cassis 2.0 cl

Torrt vitt vin 15.0 dl

Tillbehör:

Champagneglas >

Bild saknas
Skapat av
Cat Bar

Tillagning

  1. Häll likör i botten på ett vin- eller champagneglas.

  2. Fyll på med torrt, vitt vin.

Hälls likören först i glaset och vinet ovanpå blir drinken jämt färgad. Börjar man i stället med vinet och sedan likören ovanpå, blir drinken mer skiktad.

Kockens kommentar

Kir skapades ursprungligen av franska bönder i Borgogne, som ville få sitt vin mer drickbart. Torrt vitt vin blandas med någon smaksättare, vanligen en likör t.ex. svart vinbärslikör. Uppkallad efter Felix Kir, borgmästare i staden Dijon i Frankrike.

En Kir Royale blandas med torr champagne eller mousserande vin.

Fler drinkrecept inom Vindrinkar

Liknande recept som Kir

  • Recept på Sattyg

    Sattyg

    text

  • Recept på Kir

    Kir

    Dåligt vitt vin? Blanda i lite likör!
    Det gjorde en gång i tiden bönder i Borgogne, som ville få sitt vin mer drickbart och därmed uppstod Kir.

  • Recept på Tinto de verano - röd sommar!

    Tinto de verano - röd sommar!

    Feeling hot, hot hot! Här är spanjorernas egen expressvariant av sangria - omöjlig att misslyckas med, och vilket kartongvin som helst går bra.

  • Recept på Dagens Rosé

    Dagens Rosé

    Detta är en variant av "Dagens" (vita) som består av 2/3-delar vitt och 1/3-del fruktsoda.

  • Recept på Grape Rose

    Grape Rose

  • Recept på Spring Rose

    Spring Rose

    Spritzer på rosé helt enkelt - somrigt och svalkande!