9 recept med Buljonger, fonder
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Hemlagad oxbuljong, oxfond (viltbuljong, viltfond, mörk buljong, enkel buljong)
Buljong kan göras på enbart ben, men den får mer karaktär om man tar med kött...
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
0 Kcal / 100g
0 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Hemlagad kalvbuljong, kalvfond (ljus köttbuljong)
Buljong kan göras på enbart ben, men den får mer karaktär om man tar med kött...
Tid: 30 min (+ 5 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
0 Kcal / 100g
0 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Hemlagad ljus hönsbuljong, hönsfond (kycklingbuljong, kycklingfond)
Buljong kan göras på enbart ben och skrov, men den får mer karaktär om man ...
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
0 Kcal / 100g
0 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Klassisk viltsky (buljong)
Viltsky används till kokspad eller som bas i sås. Har man inte tillgång til...
Tid: 5 tim , Svarighet: Lätt, Kock:
22 Kcal / 100g
40 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Hemlagad fiskbuljong, fiskfond , fumet de poisson
Förutom god smak värdesätts en klar fond och en konsistens som gärna får vara...
Tid: 45 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
22 Kcal / 100g
47 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Hemlagad buljong, fond eller soppa av hummerskal
Buljong av kräftor, hummer och räkor tillreds på lika...
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
93 Kcal / 100g
111 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Hemlagad kräftbuljong, kräftfond, kräftsoppa av sötvattenskräftor
Buljong av kräftor, hummer och räkor tillreds på samma sätt. Var försiktig me...
Tid: 1 tim 30 min (+ 2 tim) , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
106 Kcal / 100g
112 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Hemlagad räkbuljong, räkfond
Andelen skal på en räka 40-50% (norm 43%). Resten är kött och rom. Läs mer,...
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
55 Kcal / 100g
122 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Hemlagad havskräftbuljong, kräftfond
Andelen skal och rester på en kräfta är 50-60%. Resten är kött och rom. Läs...
Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
43 Kcal / 100g
150 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)