9 recept med Buljonger, fonder
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
- 
              
              Hemlagad oxbuljong, oxfond (viltbuljong, viltfond, mörk buljong, enkel buljong)
Buljong kan göras på enbart ben, men den får mer karaktär om man tar med kött...
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
                0 Kcal / 100g
                0 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Hemlagad kalvbuljong, kalvfond (ljus köttbuljong)
Buljong kan göras på enbart ben, men den får mer karaktär om man tar med kött...
Tid: 30 min (+ 5 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
                0 Kcal / 100g
                0 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Hemlagad ljus hönsbuljong, hönsfond (kycklingbuljong, kycklingfond)
Buljong kan göras på enbart ben och skrov, men den får mer karaktär om man ...
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
                0 Kcal / 100g
                0 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Hemlagad fiskbuljong, fiskfond , fumet de poisson
Förutom god smak värdesätts en klar fond och en konsistens som gärna får vara...
Tid: 45 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
                22 Kcal / 100g
                47 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Klassisk viltsky (buljong)
Viltsky används till kokspad eller som bas i sås. Har man inte tillgång til...
Tid: 5 tim , Svarighet: Lätt, Kock:
                22 Kcal / 100g
                40 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Hemlagad havskräftbuljong, kräftfond
Andelen skal och rester på en kräfta är 50-60%. Resten är kött och rom. Läs...
Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
                43 Kcal / 100g
                150 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Hemlagad räkbuljong, räkfond
Andelen skal på en räka 40-50% (norm 43%). Resten är kött och rom. Läs mer,...
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
                55 Kcal / 100g
                122 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Hemlagad buljong, fond eller soppa av hummerskal
Buljong av kräftor, hummer och räkor tillreds på lika...
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
                93 Kcal / 100g
                111 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Hemlagad kräftbuljong, kräftfond, kräftsoppa av sötvattenskräftor
Buljong av kräftor, hummer och räkor tillreds på samma sätt. Var försiktig me...
Tid: 1 tim 30 min (+ 2 tim) , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
                106 Kcal / 100g
                112 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)