67 varor med Matsmak
-
God smak och sinnliga upplevelser
-
Lukt, doft, arom
-
Grundsmakerna
-
Smakklassning mat
-
Irritanter
-
Maillardreaktion
-
Karamellisering
-
Dagens eftersmak
-
Luftsmak, ljudsmak
-
Färgsmak
-
Om buljong och fond ¤
8 Kcal / 100g
GI (rå): 0
GI (kokt): 0
GI (stekt): 0
-
Om koncentrerade fonder
-
Köttbuljong, köttfond
8 Kcal / 100g
GI (rå): 0
GI (kokt): 0
GI (stekt): 0
-
Fågel-/hönsbuljong, hönsfond
5 Kcal / 100g
GI (rå): 0
GI (kokt): 0
GI (stekt): 0
-
Fiskbuljong, fiskfond
4 Kcal / 100g
GI (rå): 0
GI (kokt): 0
GI (stekt): 0
-
Skaldjursbuljong, skaldjursfond
10 Kcal / 100g
GI (rå): 0
GI (kokt): 0
GI (stekt): 0
-
Grönsaksbuljong, grönsaksfond
5 Kcal / 100g
GI (rå): 5
GI (kokt): 5
GI (stekt): 5
-
Svampbuljong, svampfond
5 Kcal / 100g
GI (rå): 5
GI (kokt): 5
GI (stekt): 5
-
Kombu dashi
-
Om sås och såser
-
Redning av såser och soppor
-
Om stuvning, ragu
-
Om vita såser, bechamelsåser
124 Kcal / 100g
GI (rå): 25
GI (kokt): 25
GI (stekt): 25
-
Om ljusa såser, veloutesåser
124 Kcal / 100g
GI (rå): 25
GI (kokt): 25
GI (stekt): 25
-
Om mörka såser
81 Kcal / 100g
GI (rå): 5
GI (kokt): 5
GI (stekt): 5
-
Om steksky, stekskysåser
-
Om smält smör, smörsåser ¤
727 Kcal / 100g
GI (rå): 0
GI (kokt): 0
GI (stekt): 0
-
Om oljesåser, oljepasta
-
Om tomat-, chilisåser, pasta
-
Om smaksättarsåser
-
Om röror, krämer, dippsåser
-
Om efterrättssåser
-
Såser till ljust kött, tamfågel
-
Såser till nötkött, vilt, inälvor
-
Såser till kokt fisk
-
Såser till stekt fisk
-
Såser till skaldjur
-
Såser till pasta, pizza, tacos
-
Såser till grönsaker, ägg
-
Såser till gratäng, stuvning