Fotograf/bild: Provincia di Consenza
Filataostar
(filataost = stretchad färskost, buffelost, Oaxaca, Akkawi, Parenica)
                
                filata cheese = stretched-curd, pulled-curd cheese
              
                
                pâte filée fromage (filata) = fromage frais étiré
              
                
                pasta filata formaggio, filata, filatura = formaggio fresco allungato
              
                
                Knetkäse (filata) = gestreckter Frischkäse
              
                
                pasta hilada queso (filata) = queso fresco estirado
              
                Grupper inom
                Färskostar:
              
              
        
      
        
      
        
      
        
      
        
      
        
      
        
      
    
    
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
          
              
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
            Buffelost är ost tillverkad av buffelmjölk (läs mer > Övrig mjölk), vanligen från vattenbuffel. Sådan ost tillverkas på samman sätt som ost gjord av komjölk. Buffelost är sällsynt förekommande, klassiskt är just filatoost av buffelmjölk såsom klassisk mozzarella (se dito).
© Kunskapskokboken. Reviderat 2015-01