
Sainte-Maure de Touraine }
(Sainte-Maure de Touraine = är en fransk mjuk getost. AOC-klassad)
Sainte-Maure de Touraine = French goat cheese, AOC-classified
Sainte-Maure de Touraine = fromage de chèvre, classé AOC
Sainte-Maure de Touraine = formaggio di capra francese, classificato AOC
Sainte-Maure de Touraine = Französischer Ziegenkäse, AOC-klassifiziert
Sainte-Maure de Touraine = queso de cabra francés, clasificado AOC
Grupper inom
Franska mjuka getostar, fårostar:
Sainte-Maure de Touraine är
- Osttyp: Mjuk getost av opastöriserad mjölk (pâte molle croûte naturelle = mjuk ostmassa med naturlig skorpa).
- Ursprung: Centre, Loiredalen, s.ö. Frankrike. AOC 1990.
- Tillverkning:
- Form: 5 cm tjock 28 cm lång rulle. Vikt 250 gram.
- Användning:
- Passande dryck:
- Ytskikt: Askbeströdd skorpa av tunt mögelskikt
- Ytmogning:
- Snittyta: Vit.
- Konsistens: Krämig.
- Smak:
- Lagring:
- Fetthalt: Helfet ost, minst 28% fetthalt.
- Förvaring: 6 till 10°C. Ta ut osten minst en timme i rumstemperatur före konsumtion.
- Kommentar:
© Kunskapskokboken. Reviderat 2015-01