Laxrom - gorbusha (klicka för större bild)

Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gorbusha laxrom

(puckellaxrom, gorbusha laxrom)

Latin: Oncorhynchus gorbusha

Engelsk översättning pink salmon caviar, caviar gorbusha

Fransk översättning oeuf de saumon rose à bosse

Italiensk översättning caviale gorbusha, uova di salmone rosa gorbusha

Tysk översättning Buckellachsrogen

Spansk översättning hueva de salmón rosado

Gorbusha rom är laxrom från rysk puckelax (oncorhynchus gorbusha). Läs mer > Om laxfiskar, foreller. Förekommer ibland konserverad i svenska butiker.


SÅ ANVÄNDS WILD GORBUSHA

Gorbusha rom används som annan laxrom naturell, vanligtvis med gräddfil och lök som tillbehör, eller som smaksättare i fisk- och skaldjurssåser. Laxrommens kraftigare smak, lägre pris och större korn gör den mer lämplig som smaksättare än löjrommen.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2016-04

Läs mer

Om laxfiskar, foreller

Laxrom, forellrom

Om fiskrom, kaviar