Restauranghögskolan Umeå

Restauranghögskolan Umeå

Gastronomiprogrammet vid Restauranghögskolan i Umeå har två inriktningar, värdskap och kreativ matlagning.

Kreativ matlagning: Du som väljer inriktningen Kreativ matlagning får bland annat fördjupade kunskaper om matlagningstekniker, råvaror, mikrobiolog och kemi. Inriktningen riktar sig mot skapandet av måltider.

  • År 1: Måltids- och Restaurangvetenskap 1-3. Måltidskultur och samhället.

  • År 2: Entreprenörskap och företagande. Ledarskap och Revenue management. Måltids- och Restaurangvetenskap 4 (inriktning gastronomi och kreativ matlagning). Vinkunskap och matlagning.

  • År 3: Gastronomi (inriktning kreativ matlagning). Verksamhetsförlagd utbildning. Restaurangdrift i kök. Examensarbete.

Värdskap:  På inriktningen Värdskap får du bland annat arbeta praktiskt och teoretisk med mat och dryck i kombination, serveringshantverk, dryckesprovningar av till exempel öl, vin och olika destillat.

  • År 1: Måltids- och Restaurangvetenskap 1-3. Måltidskultur och samhället.
  • År 2: Entreprenörskap och företagande. Ledarskap och Revenue management. Måltids- och Restaurangvetenskap 4 (inriktning värdskap). Vinkunskap och sommellerie.
  • År 3: Gastronomi (inriktning värdskap). Verksamhetsförlagd utbildning. Restaurangdrift i matsal. Examensarbete.

 Läs mer, klicka på länken nedan.

Kunskapskokboken. Reviderat 2019-04

Läs mer

Gastronomiprogrammet Umeå

Personallista Gastronomiprogrammet

Film: Restauranghögskolan Umeå

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj