Gastronomiprogrammet vid Restauranghögskolan i Umeå har två inriktningar, värdskap och kreativ matlagning.
Kreativ matlagning: Du som väljer inriktningen Kreativ matlagning får bland annat fördjupade kunskaper om matlagningstekniker, råvaror, mikrobiolog och kemi. Inriktningen riktar sig mot skapandet av måltider.
År 1: Måltids- och Restaurangvetenskap 1-3. Måltidskultur och samhället.
År 2: Entreprenörskap och företagande. Ledarskap och Revenue management. Måltids- och Restaurangvetenskap 4 (inriktning gastronomi och kreativ matlagning). Vinkunskap och matlagning.
År 3: Gastronomi (inriktning kreativ matlagning). Verksamhetsförlagd utbildning. Restaurangdrift i kök. Examensarbete.
Värdskap: På inriktningen Värdskap får du bland annat arbeta praktiskt och teoretisk med mat och dryck i kombination, serveringshantverk, dryckesprovningar av till exempel öl, vin och olika destillat.
Läs mer, klicka på länken nedan.
Kunskapskokboken. Reviderat 2019-04