
Optimal viktminskning 2 - Minimålsmetoden
Kategori: Viktkontroll
Författare: Anki Sundin. Fil mag i nutrition, nutritionist/näringsfysiolog från Stockholms universitet och Karolinska Institutet. Specialist bl.a. på idrottskost. Idrottsmeriter: SM-guld i bänkpress 2006, SM-silver i bänkpress och styrkelyft 2007, samt ytterligare ett flertal silver- och brons-medaljer i styrkelyft.
Förlag: Ngruppen Utgivningsår: 2011.
Pris 2013: Häftad cirka 185 Kr inklusive moms.
Innehåll (268 sidor i bokformat):
- Frågor och svar om viktminskning
- Bland kalorier och kolhydrater
- Kolhydrater: inte nödvändigt, men föredras av många
- Proteiner: A och O vid viktminskning
- Fett: orsak eller lösning på överviktsproblemet?
- Vitaminer och mineraler
- Antioxidanter, kostfiber och vatten
- Skillnaden mellan kalorier och kalorier
- GI-metoden som verktyg: Om GI och GL
- Öka din fettförbränning
- Insulin och kolesterol
- Alkohol: som att dricka läsk. Fast värre.
- Sötningsmedel
- Allt du redan visste eller hade på känn
- Minimålsmetoden i praktiken
- Att skriva och analysera sin kostdagbok
- Dags att sätta upp mål och delmål
- Motionens betydelse
- Menyförslag och recept
- Referenser
Sammanfattning: Inom ramen för Minimålsmetoden går Anki igenom kost- och näringslära och ger praktiska råd om hur du uppnår en hållbar viktminskning. I boken hittar du dessutom menyförslag och näringsberäknade recept som passar dig utifrån dina förutsättningar och mål. Minimålsmetoden är ingen ny modediet. Den handlar helt enkelt om kost- och näringslära i vardagen och hur vi kan förändra vårt beteende för att uppnå en hållbar viktminskning. Boken svarar på frågor som: Hur ökar man sin fettförbränning? Vad är GI och GL och hur använder man dem − egentligen? Vad är kalorier och vad är det som är så speciellt med dem? Du får veta vad kolhydrater, fett och protein är, och hur alkohol och sötningsmedel påverkar kroppen. Det ingår även en överskådlig guide om vitaminer, mineraler och antioxidanter. Här får du dessutom en antioxidanttabell och en tabell över GI och GL med de senaste standardiserade värdena, samt näringsberäknade kostupplägg.
Recention av Dietkokboken: Ej granskad.
Betyg: Ej fastställt.