Kategori: Viktkontroll
Författare: Anki Sundin. Fil mag i nutrition, nutritionist/näringsfysiolog från Stockholms universitet och Karolinska Institutet. Specialist bl.a. på idrottskost. Idrottsmeriter: SM-guld i bänkpress 2006, SM-silver i bänkpress och styrkelyft 2007, samt ytterligare ett flertal silver- och brons-medaljer i styrkelyft.
Förlag: Ngruppen Utgivningsår: 2011.
Pris 2013: Häftad cirka 185 Kr inklusive moms.
Innehåll (268 sidor i bokformat):
Sammanfattning: Inom ramen för Minimålsmetoden går Anki igenom kost- och näringslära och ger praktiska råd om hur du uppnår en hållbar viktminskning. I boken hittar du dessutom menyförslag och näringsberäknade recept som passar dig utifrån dina förutsättningar och mål. Minimålsmetoden är ingen ny modediet. Den handlar helt enkelt om kost- och näringslära i vardagen och hur vi kan förändra vårt beteende för att uppnå en hållbar viktminskning. Boken svarar på frågor som: Hur ökar man sin fettförbränning? Vad är GI och GL och hur använder man dem − egentligen? Vad är kalorier och vad är det som är så speciellt med dem? Du får veta vad kolhydrater, fett och protein är, och hur alkohol och sötningsmedel påverkar kroppen. Det ingår även en överskådlig guide om vitaminer, mineraler och antioxidanter. Här får du dessutom en antioxidanttabell och en tabell över GI och GL med de senaste standardiserade värdena, samt näringsberäknade kostupplägg.
Recention av Dietkokboken: Ej granskad.
Betyg: Ej fastställt.