cover, fr. 1&2 = to cover food with something, for example with sauce, mutton, puree or jelly
couvrir 1. masquer 2. napper, nappage
coprire, fr. 1&2 = per coprire il cibo con qualcosa, ad esempio con salsa, montone, purea o gelatina
decken, fr. 1&2 = um Lebensmittel mit etwas zu bedecken, zum Beispiel mit Sauce, Hammel, Püree oder Gelee
cubrir, fr. 1&2 = para cubrir los alimentos con algo, por ejemplo con salsa, cordero, puré o gelatina
Grupper inom
Begrepp > Bereda:
Täcka över (fr. couvrir) = lägga eller hälla något över något. Jämför täcke. I köksspråket finns ett antal specialuttryck för att "täcka" något.
- Maskera, maskering = täcka över något, till exempel en rätt med sås, färs, puré, kräm eller gelé. Jämför: ansiktsmask.
- Nappera, nappering (fr. nappage) innebär att täcka över något med varm eller kall sås eller gelé.
Glasera (fr. glacer) innebär att täcka en vara med någon blandning för att ge en blank yta åt varan. Läs mer > Glasera, glasyr.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-02