(täcka 1. maskera, maskering 2. nappera, nappering)
cover, fr. 1&2 = to cover food with something, for example with sauce, mutton, puree or jelly
couvrir 1. masquer 2. napper, nappage
coprire, fr. 1&2 = per coprire il cibo con qualcosa, ad esempio con salsa, montone, purea o gelatina
decken, fr. 1&2 = um Lebensmittel mit etwas zu bedecken, zum Beispiel mit Sauce, Hammel, Püree oder Gelee
cubrir, fr. 1&2 = para cubrir los alimentos con algo, por ejemplo con salsa, cordero, puré o gelatina
Täcka över (fr. couvrir) = lägga eller hälla något över något. Jämför täcke. I köksspråket finns ett antal specialuttryck för att "täcka" något.
Glasera (fr. glacer) innebär att täcka en vara med någon blandning för att ge en blank yta åt varan. Läs mer > Glasera, glasyr.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-02