
Påsar, papper, snöre ¤
Påsar, papper och snören används på olika sätt i köket.
- Plastpåsar är för många varor inte lämpliga till förvaring, särskilt när det sker i kylskåp. Till exempel ökar bakterietillväxten på rått kött som ligger innesluten i plast, ligger morötter i plastpåse i kylskåpet bildas kondens som snabbar på förruttnelse, gifter utvecklas i svamp som inte ligger luftigt och så vidare. Läs mer om förvaring via länkar nedan.
- Speciella plastpåsar: Det finns plastpåsar avsedda för ugnsstekning (läs mer > Stekpåsar) och speciella för infrysning (läs mer > Fryspåsar).
- Bakplåtspapper som värmetålig används till bakning. En variant benämns smörpapper. Läs mer > Bakplåtspapper.
- Hushållssnöre är tunt bomullssnöre som används till exempel för att binda ihop en stek eller fågel. Läs mer Hushållssnören.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-05
Läs mer
Förvaring kött Hantering färsk fisk, skaldjur Förvara grönsaker, rotfrukter och frukt Förvara svamp Förvaring matbröd Stekpåsar Fryspåsar Bakplåtspapper Hushållssnören