Påsar, papper, snöre ¤

Påsar, papper, snöre ¤

Påsar, papper och snören används på olika sätt i köket.

  • Plastpåsar är för många varor inte lämpliga till förvaring, särskilt när det sker i kylskåp. Till exempel ökar bakterietillväxten på rått kött som ligger innesluten i plast, ligger morötter i plastpåse i kylskåpet bildas kondens som snabbar på förruttnelse, gifter utvecklas i svamp som inte ligger luftigt och så vidare. Läs mer om förvaring via länkar nedan.
  • Speciella plastpåsar: Det finns plastpåsar avsedda för ugnsstekning (läs mer > Stekpåsar) och speciella för infrysning (läs mer > Fryspåsar).
  • Bakplåtspapper som värmetålig används till bakning. En variant benämns smörpapper. Läs mer > Bakplåtspapper.
  • Hushållssnöre är tunt bomullssnöre som används till exempel för att binda ihop en stek eller fågel. Läs mer Hushållssnören.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-05

Läs mer

Förvaring kött Hantering färsk fisk, skaldjur Förvara grönsaker, rotfrukter och frukt Förvara svamp Förvaring matbröd Stekpåsar Fryspåsar Bakplåtspapper Hushållssnören

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem