Om blandade charkvaror

Om blandade charkvaror

(Om blandade charkuterivaror)

Charkvara (charkuterivara) är berett/bearbetat kött. Köttet kan vara malt (färs), saltat (rimmat), kokt, rökt, eller torkat. Blandat eller oblandat (se dito). Blandad charkvara är en eller flera styckdelar blandade med andra varor. Blandade charkvaror omfattar

  • Maträttskorv > t.ex. falukorv, wienerkorv, bratwurst.
  • Påläggskorv > t.ex. prickig korv, salami, spickekorv.
  • Pastej > t.ex. leverpastej och patéer av olika slag.
  • Sylta > t.ex. kalvsylta, pressylta.
  • Pölsa > dvs kött och inälvor blandat med korngryn.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2019-06

Läs mer

Om oblandade charkvaror Om köttfärs Maträttskorv Påläggskorv, leverpastej Paté Sylta Pölsa, lungmos Om charkvaror

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem