Österrikisk styckning nöt

Österrikisk styckning nöt

(österrikisk styckning nötkött)

Engelsk översättning

Austrian beef cuts

Fransk översättning

découpe du boeuf autrichienne

Italiensk översättning

parti di manzo austriaco

Tysk översättning

Österreichisches Rindfleischzerlegung, Österreichisches Rind einzelteile

Spansk översättning

cortes de vaca austriaco

Österrikisk styckning, liksom schweizisk styckning, skiljer sig från tysk styckning (se > Tysk styckning nöt). Lokala avvikelser förekommer också. Läs mer, se film > Styckning nöt. Läs mer om varje styckdel, se högerkolumnen.

Framdelskött:

  • Kopf = huvud. Maul =mule. Backe = kind. Zunge = tunga.
  • Hals, Tristel = hals. Kamm = nacke.
  • Hinteres Ausgelöstes = högrev. Rose = högrevshjärta.
  • Rippe = revben.
  • Hohrycken, Hohes Rostbraten = entrecote.
  • Brust (bröstkorg) = bringa. Brustkern = bringspets. Querrippe/Flachrippe = tunnbringa.
  • Schulter = bog. Dicke Schulter (tjocka bogen) = bogstek. Magerem/-s Meisel = bogrulle. Schulterscherzel = fjäderbladsbog. Liten bogstek?, bogplatta?
  • Vorderhesse, forderer wadshinken = framlägg. Hesse = ben, wade = vad.

Mittdelskött:

  • Lende, Lenderstück = ländstycke (rygg och rostbiff).
  • Englischer = biffstock.
  • Beiried, Rieddeckel = ytterfilé, biff.
  • Lungenbraten, Filet = filé, innerfilé.
  • Hüferschertzel = rostbiff.
  • Bauch (buk), Platte = kållapp, magpartiet. Kleine bavette = flankstek. Grosse Bavette = bavette.
  • Gratfleisch = Bringfästen. Herzzapfen = njurtapp.

Bakdelskött:

  • Schlegel, Knöpfel = kyl (lår och lägg).
  • Hüferschwanzel = rumpstek (svansen på rostbiffen).
  • Weisses Scherzel = rullen.
  • Schale ("skal") = ytterlår.
  • Tafelstück ("bordsbit") = innanlår.
  • Nuss = fransyskan. Runde Nuss = stora fransyskan. Nussdeckel = lilla fransyskan. Flache Nuss = triangeln.
  • Hinterhesse/hinterer Wadschinken = baklägg. Hesse = ben, wade = vad.
  • Schwanz = svans.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2023-10

Läs mer

Tysk styckning nöt Styckning nöt, nötkött

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem