E620 Glutaminsyra

Glutamic acid
E620 Glutaminsyra Framställs genom microbiologisk jäsning. Förekommer naturligt t.ex. i grönsaker, soja.
Används vid framställning av andra smakförstärkare.
-
Smakförstärkare:
- ? = omstridd tillsats
- E620 Glutaminsyra
- E621 Mononatriumglutamat
- E622 Monokaliumglutamat
- E623 Kalciumglutamat
- E624 Monoammoniumglutamat
- E625 Magnesiumdiglutamat
- E626 Guanylsyra ?
- E627 Dinatriumguanyfat
- E628 Dikaliumguanyfat
- E629 Kalciumguanyfat ?
- E630 Inosinsyra ?
- E631 Dinatriuminosinat
- E632 Dikaliuminosinat ?
- E633 Kalciuminosinat ?
- E634 Kalcium-5´-ribonukletider ?
- E635 Dinatrium-5´-ribonukletider
- E640 Glycin, natriumglycinat
- E650 Zinkacetat