Äggröra med ål, lax eller böckling
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så röks fisk >

 

 

Om rökning >

 

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Äggröra med ål, lax eller böckling

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 254

Kcal / portion: 560

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2240 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 22%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 220 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så röks fisk > Äts ej

Om rökning > Äts ej

Så steks ägg, omelett > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Dela ålen i 5 cm långa bitar. Ta av skinnet. Skär ut 4 filéer ur varje bit, avlägsna benet.
  2. Finhacka gräslök.
  3. Laga äggröra. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar.
  4. Smält lite smör i panna på medellåg värme. Häll i smeten och rör om med trägaffel tills all äggsmet stannat sig (stelnat).
  5. Tag av pannan och rör ner resten av smöret. Krydda med salt och peppar och garnera med gräslök.
  6. Äggröran serveras varm eller kall.

Kockens kommentar

Äggröra med ål är en klassisk skånsk rätt. Ål är akut utrotningshotad, så ett alternativ är att använda rökt lax eller böckling i stället. Äggröra kan tillagas på olika sätt. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så steks ägg.

Alternativ

Äggröra på olika sätt

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem