
Äggröra med ål, lax eller böckling
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 254

Kcal / portion: 560

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2240 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 22%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så röks fisk > Äts ej
Om rökning > Äts ej
Så steks ägg, omelett > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Dela ålen i 5 cm långa bitar. Ta av skinnet. Skär ut 4 filéer ur varje bit, avlägsna benet.
- Finhacka gräslök.
- Laga äggröra. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar.
- Smält lite smör i panna på medellåg värme. Häll i smeten och rör om med trägaffel tills all äggsmet stannat sig (stelnat).
- Tag av pannan och rör ner resten av smöret. Krydda med salt och peppar och garnera med gräslök.
- Äggröran serveras varm eller kall.
Kockens kommentar
Äggröra med ål är en klassisk skånsk rätt. Ål är akut utrotningshotad, så ett alternativ är att använda rökt lax eller böckling i stället. Äggröra kan tillagas på olika sätt. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så steks ägg.