
Gräddig tagliatelle med gorgonzola
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 721

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2885 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 12%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Koka pasta i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackning. Låt pastan rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen.
- Smält smör i en annan kastrull. Skiva selleri och lägg i. Låt fräsa på medelvärme i ett par minuter.
- Rör ner grädde, ricotta och gorgonzola med sellerin. Koka upp under omröring. Stäng av plattan och låt eftersjuda någon minut.
- Blanda såsen med pastan.
Kockens kommentar
Det går naturligtvis att använda torkad pasta eller andra pastasorter som spagetti, liksom olika sorters ädelost. Läs mer om tagliatelle > Klicka på ingrediensen.