Ungslagade karrékotletter i krämig sås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 10

 

Kockskolan:

 

Så ugnslagas kött >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ungslagade karrékotletter i krämig sås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 246

Kcal / portion: 596

GBR (GI) / port: 0

Recept: 5956 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 20%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 242 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så ugnslagas kött > %

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Förvärm ugnen på 175C.
  2. Kött: Lägg det råa köttet i långpanna. 
  3. Vispa ihop övriga ingredienser. Häll detta över köttet. Blandningen ska knappt täcka köttet. Skeda sås över köttet, så alla köttbitarna dränks in.
  4. Stek mitt i ugnen i cirka 60-75 minuter.
  5. Sås: Tag ut plåten. Plocka ur köttet och sila ner såsen från pannan ner i en kastrull. Värm upp såsen och red med ett par matskedar maizena. Salta eventuellt, några andra kryddor behövs ej. 
  6. Klart att servera tillsammans med exempelvis kokt potatis och grönsakstillbehör.

Kockens kommentar

Receptet från Veronica, Matockbakverkstaden: Här kommer min variant på en välsmakande ugnskotlett. Det som är så bra är att man kan experimentera med smakerna gång från gång. Grunden är grädde, japansk soya och eventuell creme fraiche. Krydda blandningen med vad du vill. Gör gärna i långpanna, så har du mat i flera dagar. Bra matlådemat också. Välj vilket kött du vill, med eller utan ben, fläskkotlett, karrékotlett, kycklingfilé och så vidare. I det här receptet valde jag benfri karrékotlett. Säljs ofta i storpack i butikerna.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem