Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Olivolja

0.5 

dl

Parmesan nyriven

50.0 

gram

Persilja till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 313

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1252 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 6%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 284 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Olivolja 0.5 dl 30%

Parmesan nyriven 50.0 gram 14%

Persilja till garnering 0%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

Se film, klicka på "Imcookingforsimon" under bilden.

  1. Förvärm ugnen på 180°C.
  2. Låt spadet från kikärtor rinna av i en sil. Ansa och dela/skär romanesco i bitar. Riv ost och hacka persilja.
  3. Lägg i en skål. Ringla över rikligt med olja. Tillsätt paprikapulver och blanda väl. 
  4. Lägg över i ugnssäker form eller på smord ugnsplåt. Strö över lite extra olja och riven parmesan.
  5. Rosta i ugn cirka 30 minuter.
  6. Ta ut. Garnera med lite parmesan och hackad persilja.

Kockens kommentar

Romanesco är en variant av blomkål, mer precist är det en hybrid (korsning) av blomkål och broccoli. Används på samma sätt som blomkål. Läs mer, klicka på ingrediensen. 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem