
Adobong Pusit, filippinsk wokad bläckfisk
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 614

GBR (GI) / port: 16
Recept: 614 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 1%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
Se film, klicka på "Pagkaing" under bilden ovan.- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Skala, hacka vitlök och lök. Skär bläckfisken i bitar.
- Woka: Hetta upp olja i wokpanna. Tillsätt vitlök och låt fräsa någon minut. Tillsätt lök och låt det fräsa en kort stund utan att brännas vid. Tillsätt bläckfisken och efter en litet tag vinäger. Låt det steka i 1-2 minuter. Tillsätt soja och svartpeppar. Slutligen ostonsåsen. Fortsätt steka ett par minuter. Allt under upprepad omrörning.
- Servera med kokt ris eller gott vitt bröd.