
Takoyaki, japanska bläckfiskbollar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 44

GBR (GI) / port: 1
Recept: 706 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 1%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Tillbehör:
Salladslök 6.0 styck 5%
Ingefära syltad 100.0 gram 11%
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
Se film, klicka på "Nino" under bilden ovan.- Koka bläckfisk 8-10 minuter. Ta ur, låt svalna och skär i små bitar.
- Tillbehör:
- Tenkasu (tempurakulor): Vispa samman vetemjöl med vatten. Hetta upp frityrolja och droppa ner smet i oljan så att det bildas små degkulor. Ta ur med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Kockens kommentar
Takoyaki (jap. tako = octopus, yaki = grilla) är vetedegsbollar stora som tomater med fyllning av bläckfisk och annat. Ofta tillagad av rester från en tempuramåltid (läs mer > Om tempura). Rätten skapades 1935 av en gatuförsäljare vid namn Tomekichi Endo, inspirerad av en liknade degrätt (akashiyaki), en liten dumpling gjord på pannkassmet och bläckfisk.Taoyaki-ki (takoyaki-panna) är en gjutjärnspanna med halvklotsformade hål, som ställs över en gaslåga (se filmen). Gjujärnet ger jämn runtomvärme vilket är viktigt vid tillagningen.