Mirchi bahji, indiskt friterat grönt i kikärtsdeg
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 287
            Kcal / portion: 298
            GBR (GI) / port: 14
Recept: 1192 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 7%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 7%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "Hebbars Kitchen" under bilden.
- Snitta chilifrukten på längden och rensa ut kärnorna.
 - Hetta upp frityrolja till 175C-
 - Frityrsmet: Blanda väl kikärtsmjöl med rismjöl (ej nödvändigt), ajovan och salt.
 - Tillsätt vatten? och blanda till en slät klumpfri tjock smet.
 - Hetta upp matolja och tillsätt detta och blanda väl.
 - Panera: Doppa chilin i smeten och lät smeten rinna av lite så att lite av chilin blir synlig.
 - Fritera: Stek på var sida någon minut eller två tills smeten blivit gyllenbrun. Låt rinna av på hushållspapper.
 - Servera med god sås eller chutney.
 
Kockens kommentar
Bhaji (bhajee, bhajji) kallas friterade grönsaker i syd-västra Indien. I norra Indien mer känd som pakora. Det finns många olika varianter med olika grönsaker och smaksättning. Michi = chilipepparfrukt. Vanligt förekommande som "street food" och som snacks på festivaler serverad med någon dippsås.Alternativ
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)