Kalljästa kefir frukostbullar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bullar: 12

Kockskolan:

 

Om kefir >

 

 

Så knådas, rivs deg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kalljästa kefir frukostbullar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 242

Kcal / portion: 217

GBR (GI) / port: 16

Recept: 2600 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 40%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 90 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om kefir > Äts ej

Så knådas, rivs deg > Äts ej

...

Skapat av
Arla

Tillagning (45 min + 10 tim )

  1. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt kefir och rör tills jästen löst upp sig.
  2. Blanda: Tillsätt vatten, mjöl, salt och pumpakärnor. Spar lite kärnor till garnering. Blanda samman.
  3. Knåda degen, 5 minuter i maskin. Täck bunken med plastfolie och ställ kallt över natt.
  4. Förvärm ugnen på 25C.
  5. Forma: Häll ut degen på mjölat bakbord. Dela i antal portionsbröd och rundriv till jämna bollar. Läs mer > Så knådas, rivs deg.
  6. Vila: Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper. Strö över pumpakärnor. Täck med duk och låt vila i 20 minuter.
  7. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.

Kockens kommentar

Kefir är en klassisk kaukasisk mjölkdryck liknande filmjölk tillredd på "kefirkärnor" bestående av bakterier och jäst. Anses särskilt hälsosamt. Läs mer > Om kefir. Se recept Kefir hemlagad.

Alternativ

Kefir hemlagad

Ryskt kefirbröd

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem