Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 242

Kcal / portion: 217

GBR (GI) / port: 16
Recept: 2600 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 40%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min + 10 tim )
- Smula jästen i en degbunke. Tillsätt kefir och rör tills jästen löst upp sig.
- Blanda: Tillsätt vatten, mjöl, salt och pumpakärnor. Spar lite kärnor till garnering. Blanda samman.
- Knåda degen, 5 minuter i maskin. Täck bunken med plastfolie och ställ kallt över natt.
- Förvärm ugnen på 250°C.
- Forma: Häll ut degen på mjölat bakbord. Dela i antal portionsbröd och rundriv till jämna bollar. Läs mer > Så knådas, rivs deg.
- Vila: Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper. Strö över pumpakärnor. Täck med duk och låt vila i 20 minuter.
- Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.