Jalousie d´armande, jalusi med mandelkräm
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 5

Om smördegar >

 

 

Om smördegsbakelser >

 

 

Om laminerade degar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Jalousie d´armande, jalusi med mandelkräm

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 394

Kcal / portion: 443

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2214 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 25%

Kolhydrater: 36%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 112 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om smördegar > Äts ej

Om smördegsbakelser > Äts ej

Om laminerade degar > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

Se film, klicka på "Prez K Facile" under bilden ovan.

  1. Fyllning: Rör/vispa samman mjukt smör och socker. Tillsätt ägg, mjöl och vanilj under vispning till en slät och ganska fyllig smet.
  2. Smördeg: Färsk färdig smördeg 20x40 cm passar till detta recept. Annan smördeg kavlas ut 2-3 mm tjock. Skär degen i 5 remsor cirka 8x20 cm.
  3. Fyllning: Bred ut mandelsmet på halva remsans yta. Lägg på valfri marmelad som inte bör vara för lös (i filmen av gyava). Finhackat äpple med lite russin och kanel är ett alternativ.
  4. Forma: Vik den andra halvan över fyllningen. Tryck ihop kanten runt om. Skär sneda snitt på ovansidan med vass kniv. Ställ in i kylen i 15 minuter.
  5. Förvärm ugnen på 180°C.
  6. Grädda bakelserna i cirka 25 minuter.

Kockens kommentar

Receptet kallas jalusi för att snitten i bakverket anses likna ett sådant (solskydd i fönster). Kan bakas på smördeg, croissantdeg eller blixtsmördeg. Läs mer > Om smördegar.

Alternativ

Apfelstrudel

Smördeg hemlagad

Croissantdeg

Blixsmördeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem