
Jalousie d´armande, jalusi med mandelkräm
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 394

Kcal / portion: 443

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2214 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 25%
Kolhydrater: 36%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om smördegar > Äts ej
Om smördegsbakelser > Äts ej
Om laminerade degar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim )
Se film, klicka på "Prez K Facile" under bilden ovan.
- Fyllning: Rör/vispa samman mjukt smör och socker. Tillsätt ägg, mjöl och vanilj under vispning till en slät och ganska fyllig smet.
- Smördeg: Färsk färdig smördeg 20x40 cm passar till detta recept. Annan smördeg kavlas ut 2-3 mm tjock. Skär degen i 5 remsor cirka 8x20 cm.
- Fyllning: Bred ut mandelsmet på halva remsans yta. Lägg på valfri marmelad som inte bör vara för lös (i filmen av gyava). Finhackat äpple med lite russin och kanel är ett alternativ.
- Forma: Vik den andra halvan över fyllningen. Tryck ihop kanten runt om. Skär sneda snitt på ovansidan med vass kniv. Ställ in i kylen i 15 minuter.
- Förvärm ugnen på 180°C.
- Grädda bakelserna i cirka 25 minuter.