Färskosttårta på 3 ingredienser
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 269
            Kcal / portion: 221
            GBR (GI) / port: 7
Recept: 2211 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 13%
Kolhydrater: 29%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så vänder man ner > Äts ej
Om tårtor > Äts ej
Bakplåtspapper Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min )
Se film, klicka på "Last Minute Kitchen" under bilden ovan.
- Förvärm ugnen på undervärme 180°C.
 - Vita: Dela gula och vita i varsina rena och torra metallskålar. Var noga med att ingen gula medföljer i vitan. Vispa äggvitan styv/hård (raka toppar). Läs mer > Så vispas ägg.
 - Gula: Vispa äggulorna luftiga och krämgula. Tillsätt färskost och vispa samman. Tillsätt kondenserad mjölk. Blanda.
 - Smet: Vänd ner äggvitan med gummiskrapa (läs mer > Så vänder man ner). Blanda till jämn smet.
 - Form: Kläm in bakplåtspapper i en springform mellan uppochnervänd botten och ringen. Klä in formens utsida med aluminiumfolie. Häll smeten i formen. Ställ formen i en stor ugnsfast bunke med hög kant. Fyll på med vatten runt formen.
 - Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 minuter. Stäng av värmen efter 30 minuter och ställs luckan på glänt.
 - Kallna: Ta ut formen, lossa tårtan från formen kant med en kniv. Ta bort formen och lägg över på galler för att kallna helt. Ta bort bottenpappret och lägg över på serveringsfat.
 - Servera: Pudra florsocker över, servera.
 
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
 - Inlagd, macererad frukt ¤
 - Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
 - Krämefterrätt, pannacotta, pudding
 - Fromage, mousse ¤
 - Maräng ¤
 - Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
 - Hemlagad glass ¤
 - Glassdessert ¤
 - Sorbet, sherbet, granité ¤
 - Cheesecakes ¤
 - Ostefterrätter
 - (Paj, tårta, bakelse >)
 - (Varma efterrätter >)